Advanced Techniques For Fertility & Miscarriage

2 Day Workshop Event Programme

Day 1 - Saturday August 10				
Time	Event Topic	Speaker(s)	Benefits	
	Event Registration 8:	30-9:00 am (3	0 mins)	
9:00-10:30 am (1.5 hrs)	 Navigating New Frontiers in Fertility: The Shift to Personalised Genomic Medicine Features: In-depth Analysis of Current Trends Exploring the Shift in Treatment Paradigms The Rise of Personalised Genomic Medicine Critical Role of Methylation in Fertility Groundbreaking Research Insights Real-Life Application through Case Studies 	Carolyn Ledowsky	 Master the Latest Fertility Science Anticipate Industry Shifts Deliver Truly Personalised Care Innovate with Confidence See Success in Action 	
	Break 10.30-1	1 am (30 mins))	
11am - 12.30 pm (1.5 hrs)	Hormonal Harmony - Tackling Estrogen Dominance and Reproductive Challenges Features: • Understanding Estrogen Dominance • Comprehensive Coverage of Reproductive Conditions	Carolyn Ledowsky	 Expert Insight into Hormonal Imbalances Learn how histamine is triggered by estrogen Enhanced Diagnostic Skills Practical Application Improved Treatment Outcomes 	
12.30-1.30 (1 hour)	• Interactive Case Study Workshop		Participate in a hands-on workshop focusing on severe menstrual migraines and PMS, offering practical experience in diagnosing and managing these conditions.	
	Lunch 1.30-2.30 (1 hour)	Platinum Spon	sor #1 Talk	
2.30-3.30 (1 hour)	 Environmental Impact on Fertility: The Mould Factor + Exclusive Research Update! Features: The influence of environmental exposures during the preconception period on offspring outcomes. Deep Dive into Mould Exposure 	ТВА	Benefits: • Stay Informed on Environmental Risks • Specific Focus on Mould • Practical Skills Application • Enhanced Patient Care	
3.30-4.30 (1 hour)	• Interactive Case Study	Carolyn Ledowsky	Engage with a detailed case study that illustrates the challenges and solutions related to mould exposure in a fertility context, providing practical insights into effective management strategies. Recognise the key genetics that make people susceptible to mould illness and the step-by-step plans to treat it.	
	Break 4.30-4	:35 (15 mins)		
4.45-5.30 (45 mins)	Expert Q+ A Panel Closing remarks • Direct Access to Leading Experts • Wide Range of Topics • Interactive and Engaging Format	Carolyn Ledowsky	Benefits: • Enhanced Understanding and Clarity • Immediate Application of Advice • Networking Opportunitie • Stay Current with Evolving Practices	

Day 2- Sunday August 11					
Time	Event Topic	Speaker(s)	Benefits		
8:00-9:30 am (1.5 hrs)	V.I.P Breakfast With Carolyn	Carolyn Ledowsky	Exclusive access to Carolyn Ledowsky Ask any question Bring your own specific case		
9.30-10.15 (45 mins)	Advancing Male Fertility: The Other Half of the Equation • Comprehensive Overview of Male Fertility • Latest Advances in Treatment • Case Studies on Successful Interventions	Guest speaker: Rhiannon Hardingham	 Deepened Understanding of Male Reproductive Health Access to the Latest Treatment Techniques Enhanced Diagnostic Skills: Proven Strategies for Patient Care 		
10.15 - 11.30 (45 mins)	Key genetics in preconception	Carolyn Ledowsky	Ask any question		
11.30- 12.30 (1 hour)	Case Study		Couples preparation for fertility		
	Break 12.30-1.30 (1 hot	ur) Platinum Spon	sor #2 Talk		
1.30-2.15 (45 mins)	Supporting Patients In IVF • Holistic Patient Support • Advanced Communication Techniques • Integrating Complementary Therapies	Dr Natasha Andreadis	 Empathetic Patient Engagement Improved Patient Outcomes Stronger Patient Relationships Enhanced Practice Reputation 		
2.15- 3.00 (45min)	Beyond Conception: Autoimmune Challenges, Blood Clotting, and Placental Health • Understanding Autoimmune Impacts on Fertility • Advanced Management of Blood Clotting Disorders • Enhancing Placental Health • Interactive Case Studies		 Empathetic Patient Engagement Improved Patient Outcomes Stronger Patient Relationships Enhanced Practice Reputation Confidence in Handling Complex Cases 		
	Break 3.00	- 3.15 (15 mins)			
3.15 - 4.15 pm (1 hour)	Case Study		Women with previous late pregnancy loss. What genetics to look out for and how to support them.		
4.15 - 5pm (45min)	Expert Panel Q+ A Closing remarks				
		sh 5pm			